Welkom op ons plekje op het Internet !

Marquis de Bosch is een dispuut van het Zwols Hoger Technisch Corps dat is opgericht in 1989 te Zwolle. Na een start met 6 mannen is het dispuut inmiddels uitgegroeid tot 13 dispuutsleden (13 bier voor papa !).

Het dispuut stelt zich ten doel de vriendschappelijke betrekkingen tussen zijn leden onderling te versterken. Tevens stelt het zich ten doel de biercultuur uit te dragen aan de leden en donateurs van het Zwols Hoger Technisch Corps (en ieder ander met een gezonde dorst natuurlijk !)

Leuk dat je even op onze site komt. Misschien kun je er iets leuks vinden... maar het allerleukste spul (en dus ook de leukste foto's ;-) staat helaas op de pagina "notulen" en dus achter een wachtwoord......

En..... in 2014 bestonden wij al 25 jaar als vriendenclub !!

 

 

 

Groepsfoto van de dispuutsleden van Marquis de Bosch.
(voor de oplettende lezer: Helaas staan Wilco en Wobke niet op de foto)

 

Even speciaal voor de dames.... met bier kan je ook nog andere dingen doen dan alleen maar opdrinken (maar we vinden het wel ZONDE !!!)

1. Stralende lokken
Na het douchen even een glas bier over je haar heen gieten. Het lijkt heel vies, maar het zorgt er voor dat je lokken steviger worden en meer volume krijgen. Wel nog even goed naspoelen, want je hoeft niet de hele dag te ruiken alsof je net uit de kroeg komt.
2. Bierbad
Voeg twee theekopjes bier aan je bad toe. Het ingrediƫnt hop zorgt voor een superzachte huid en het zou ook wonderen doen voor mensen met psoriasis en andere huidaandoeningen.
3. Marinade
Heerlijk mals en sappig vlees. Omdat bier licht zurig is, is het ideaal als marinade. Drenk het vlees een paar uur van te voren in het gerstenat, een dag laten trekken is nog beter, en bereid het daarna zoals je gewend bent. Je proeft het bier niet!
4. Weg met vlekken
Doordrenk een doek met bier en dep het voorzichtig op de vlekken. Laat het een paar uurtjes intrekken en daarna in de wasmachine. De vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.
5. Juwelenpoets
Zijn je gouden sieraden wat dof geworden? Leg ze een tijdje in een kom met bier en poets ze daarna droog met een theedoek. Blingbling !
6. Hout
Houten meubels knappen ook flink op als ze even worden ingewreven met een biertje.
7. Dag ongedierte
Last van fruitvliegjes? Zet een schaaltje bier in huis, bedekt met folie en wat kleine gaatjes. Dit werkt ook tegen naaktslakken in de tuin.